Vrijdag 12 februari

Ik weet, ik weet, wat jij niet weet? Wizziq da? Ja, da wizziq wel!

Normaal gesproken bereiden we ons lichaam en brein op vrijdag voor op de wilde dagen die komen gaan. Alvast een beetje warmdraaien, keelsmeren, sfeer proeven, voorzichtig de eerste polonaise en verbroederen richting de rest van het carnaval.

Dit jaar op vrijdag geen carnavalskrakers bij Omroep Brabant, maar hersenkrakers bij C.V. de Muggezifters. We organiseren in samenwerking met het gerenommeerde quizinstituut Wizziq namelijk, geheel online, de Zuid-Oost Brabantse Carnavalsquizkampioenschappen. Hierdoor gaat het warmdraaien voor carnaval gewoon door. De kelen mogen uiteraard gesmeerd worden, er mag gezongen worden en verbroedering is ook een belangrijk onderdeel van deze avond. Je kunt het namelijk niet alleen, dus zul je samen moeten werken met een team*.

– Weet jij alles van prinsen?
– Weet jij welke kleuren onderbroek Prins Evers vorig jaar aan had tijdens carnaval?
– Weet jij alles van de artiesten van carnavalsmuziek?
– Weet jij welke kleuren er allemaal in confetti zitten?
– Weet jij welke artiesten er de afgelopen jaren hebben opgetreden tijdens carnaval?
– Weet jij hoe alle teksten van de carnavalskneiters gaan?
– Weet jij hoe vaak Snollebollekes van links naar rechts gaan?

Kortom, weet jij alles van carnaval, dan is dit dé manier om ervoor te zorgen dat je dat aan de wereld laat zien. Stel je team samen en
schrijf je in. Kosten per team bedragen 25 euro. Wie weet begint jouw carnaval 2021 wel met de titel “Carnavalskenner van ZuidOost Brabant”.
Wie wil die titel nu niet op de schouw hebben staan? Naast de eeuwige roem zijn er overigens ook nog andere geweldige prijzen te winnen. Houd hiervoor de social media van C.V. de Muggezifters en van Wizziq in de gaten, het belooft echt fantastisch te worden.

* De groepsgrootte die je in één huis mag hebben voor deze quiz is onder voorbehoud van de geldende regels vanuit het RIVM op vrijdag 12 februari 2021.